123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten! BeCommerce

Beste Webwinkel van België

Bestel & maak dagelijks kans

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

PostNL labels printen: zo doet u dat

Postbezorger staat voor een deur met pakketjes

Een goed verzendlabel beschikt over het juiste formaat en een goed zichtbare tekst en barcode. Wanneer het label verkeerd is afgedrukt, kan dit problemen opleveren bij de vervoerder. We leggen graag uit hoe u eenvoudig een PostNL label print en waar u op moet letten.

De juiste PostNL labelprinter

Voor topkwaliteit adviseren wij om uw PostNL verzendlabels met een labelprinter af te drukken. Deze printers zijn ontworpen om allerlei soorten labels te printen en bieden diverse voordelen ten opzichte van reguliere printers:
  • Hoge afdruksnelheid, zodat u sneller grote aantallen print en tijd overhoudt
  • Geen inktcartridges of toners nodig, dus u bent op termijn stukken goedkoper uit
  • Compact formaat, zodat u de printer gemakkelijk meeneemt of verplaatst
  • Veel opties om labels te personaliseren wat flexibiliteit biedt in het ontwerp 
Met behulp van warmte creëren de printers vormen op het papier. Dit zorgt voor duurzame en nauwkeurige labels die lang meegaan. Investeren in een labelprinter is vooral verstandig wanneer u veel labels moet afdrukken en andere opties te kostbaar worden. Weet u nog niet welke labelprinter het beste bij u past? Bekijk dan ons artikel over de beste PostNL labelprinters.

Geschikte PostNL Labels

PostNL verzendlabels moeten eenvoudig te scannen zijn, zowel voor mensen als machines. Een label bevat essentiële informatie die nodig is om het pakket naar de juiste locatie te verzenden. Een belangrijk aandachtspunt is het formaat van de labels. Zo kunt u kiezen uit verschillende verzendlabels voor uw labelprinter. Een PostNL label heeft een afmeting van 102 x 150 mm (4 x 6 inch). Het juiste labelformaat voorkomt verspilling en zorgt ervoor dat alle verzendinformatie goed op het label komt te staan.
 
druppie geeft een tip
TIP!
Kent u de 123inkt huismerklabels al? Deze hebben dezelfde formaten als A-merken, presteren net zo goed, maar zijn veel voordeliger!
 

Belangrijke punten PostNL verzendlabel

Een verzendlabel bevat barcodes, cijfers en letters die allemaal essentieel zijn voor het verzendproces. Elk element levert specifieke informatie aan verschillende delen van de distributieketen. Iedere verzendpartij heeft een label ontworpen dat goed werkt voor zijn eigen sorteer- en verzendproces. Het is dus essentieel dat u de juiste sjablonen gebruikt. 

Een PostNL label:
  • Heeft een formaat van 102 x 150 mm
  • Toont het adres van de afzender
  • Toont het bezorgadres met de naam van de ontvanger, straatnaam, huisnummer, postcode en plaats
  • Bevat een trackingnummer of het track- & trace-nummer
Bovenstaande punten zijn noodzakelijk voor een PostNL label. Optioneel kunt u een logo of merknaam toevoegen aan het label.

PostNL verzendetiket

Verzendlabel maken in de PostNL-app

Met de PostNL-app ontwikkelt u eenvoudig zelf verzendlabels. De app is beschikbaar voor iOS en voor Android. Wanneer u minder dan tien pakketjes per week verstuurt, raden wij u aan om de PostNL-app te gebruiken. Open de PostNL-app en maak met deze stappen uw verzendlabel aan:
  1. Druk op Versturen
  2. Druk op Brief of pakket
  3. Kies het gewicht en het formaat van uw pakket
  4. Druk op Standaard versturen
  5. Vul de gegevens van de ontvanger in en druk op Verder
  6. Controleer de gegevens en druk op Verder
  7. Druk op Betalen
  8. Kies iDeal of creditcard
  9. Selecteer uw bank en voltooi de betaling op de gebruikelijke manier
  10. Print het label 
U kunt uw PostNL label zelf printen of de barcode laten scannen bij een inleverpunt. Daar wordt dan het label afgedrukt.

Uw verzendproces uitbesteden

Verzendt u meer dan 10 pakketten per week of wilt u labels personaliseren? Overweeg dan gebruik te maken van een verzendplatform. Platformen zoals Sendcloud, ParcelPro en SendSmart bieden totaaloplossingen en nemen al het handmatige werk uit handen. Dus ook verzendlabels aanmaken en track- en trace-mails automatiseren.

Handig voor het versturen van pakketten

Veelgestelde vragen

Hoe lang is een PostNL label geldig?

Na betaling van het verzendlabel 7 dagen geldig. Daarna kunt u het label niet meer gebruiken om uw pakket op te sturen.

Hoe kan ik PostNL labels printen?

Met een labelprinter, laser- of inkjetprinter. Bij 123inkt.nl raden wij u een labelprinter aan wanneer u grote aantallen labels wilt printen.


Heeft u vragen over maken en printen van PostNL labels? Bekijk dan onze 'Vraag en antwoord' pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij of heeft u aanvullende vragen? Dan helpen de medewerkers van onze klantenservice u graag verder. Zij staan op werkdagen van 8.00 tot 00.00 uur voor u klaar.