123inkt - Printerinkt en Toner Cartridges - Homepage logo meer dan 4 miljoen klanten!

Beste Webwinkel van België

Winkelwagentje

Aantal Product
Geen producten
Totaal: € 0,00
(Incl. 0% btw)
Laagsteprijsgarantie!

Populaire producten

Brushpennen

Brushpennen zijn dé tool voor iedereen die graag creatief bezig is. Deze pennen bieden eindeloze mogelijkheden: van handletteren tot aquarelschilderen. Hier vindt u brushpennen in verschillende kleuren van merken als Edding en Pentel. De geschikte brushpen voor uw project vindt u hier.

1 - 0 van 0

Brushpennen

Bestel hier voordelig brushpennen

Brushpennen zijn eenvoudig in gebruik en geven uw creaties een unieke uitstraling. Wil u ook uw creativiteit de vrije loop laten? Hier koopt u brushpennen met de laagsteprijsgarantie.
 

Hoe werkt een brushpen?

Een brush pen lijkt op een gewone stift, maar heeft een flexibele penseelpunt. Een brushpen combineert dan ook de voordelen van een stift en een penseel. Door het verfreservoir heeft u een continue toevoer van verf en door de penseelpunt kan u zowel dunne als dikke lijnen zetten, afhankelijk van de druk die u uitoefent. Dit maakt brush pennen niet alleen handig, maar ook ideaal voor zowel het inzetten van fijne details als het inkleuren van grote vlakken. Of u nu begint met kalligrafie of gedetailleerde illustraties maakt, de brushpen biedt u de controle die u nodig heeft.

Handletteren met brushpennen

Handlettering is de kunst van het tekenen van letters. Het draait om het creëren van unieke en artistieke lettervormen, waarbij elke letter een klein kunstwerk op zich wordt. Met handlettering kan u uw creativiteit kwijt in sierlijke, speelse of juist strakke letters die perfect passen bij bijvoorbeeld wenskaarten, posters of uitnodigingen.

Brushpennen zijn ideaal voor het creëren van mooie, sierlijke letters. Door de druk op de pen te variëren, kan u prachtige overgangen maken tussen dunne en dikke lijnen, wat essentieel is bij deze techniek.

Brushpennen voor verschillende doeleinden

Brushpennen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, van zachte tot harde punten en in allerlei kleuren. Zoekt u iets voor aquareltechnieken? Dan zijn Talens Ecoline brushpennen of Edding 1340 pennen met wateroplosbare inkt een goede keuze, omdat u ze met water kan mengen tot een schilderachtig effect. Voor handlettering is het beter te kiezen voor brushpennen met een iets stevigere punt, zodat u nauwkeurig kan werken. De Pentel Sign SES15C brushpennen zijn ideaal voor handlettering.

Handig om mee te bestellen

Veelgestelde vragen

Wat zijn de beste brushpennen voor beginners?

Voor beginners zijn brushpennen met een wat stevigere punt vaak het meest geschikt. Deze geven u meer controle bij het tekenen van lijnen en letters. 123inkt.be biedt uitstekende starterssets zoals de Pentel Sign SES15C sets in primarie kleuren of pastelkleuren.

Hoe gebruik je brushpennen voor handlettering?

Het gebruik van een brushpen bij handlettering vereist wat oefening, maar is erg toegankelijk. Begin door lichtjes druk uit te oefenen voor dunne lijnen en verhoog de druk voor dikkere lijnen, vooral bij neerwaartse streken. Deze variatie zorgt voor een dynamisch en elegant lettereffect.

Wat is het verschil tussen brushpennen en gewone stiften?

Het verschil tussen brushpennen en gewone stiften zit voornamelijk in de punt. Een gewone stift heeft een vaste, harde punt die gelijkmatige lijnen trekt, ongeacht de druk die u uitoefent. Brushpennen daarentegen hebben een flexibele penseelpunt, waardoor u zowel dunne als dikke lijnen kan maken door de druk te variëren. Dit geeft u veel meer controle en maakt brushpennen ideaal voor creatieve technieken zoals handlettering en aquarelschilderen, waar variatie in lijnbreedte belangrijk is.

Heeft u vragen over het bestellen van fluostiften? Bekijk dan onze Vraag en antwoord pagina. Hier beantwoorden wij veelgestelde vragen. Staat het antwoord op uw vraag er niet bij? Dan helpt onze klantendienst u natuurlijk graag verder.